2021. október 08.

IT tanácsadás: előre, a siker felé

IT tanácsadás: előre, a siker felé

Az információstechnológia világa egyre komplexebb és bonyolultabb lesz. Napról napra jelennek meg új fejlesztések, innovációk, melyek jelentős hatást gyakorolhatnak a cég működésére, és hozzásegíthetnek a hőn áhított hatékonyság eléréséhez. Az IT hatalmas eszköztárában azonban zavarba ejtően nehéz eligazodni a laikusoknak. Az IT tanácsadás ebben nyújt hathatós segítséget.

IT tanácsadás

Az IT tanácsadás egy folyamat, mely során az IT tanácsadó cég megoldást kínál az ügyfél által felvázolt problémára. Az informatikai szolgálgatás célja, hogy az IT menedzsment gördülékenyebb legyen, a háttér infrastruktúra pedig a cég gyarapodását szolgálja.

Hogy mit fed le pontosan az IT tanácsadás, az meglehetősen egyedi. Vannak, akik csupán egyetlen konkrét kérdésre, helyzetre keresik a választ, a skála másik végpontja pedig, amikor az ügyfél a teljes IT stratégia kialakításában számít a szolgáltatóra. 

A SERCO-metódus

A SERCO-nál az IT tanácsadás a SERCO-metódus szellemében történik. Ennek lényege, hogy bármilyen problémával keresnek meg minket ügyfeleink, a közös munkát egy alapos ismerkedéssel kezdjük.

Szakembereink felmérik az adott céget informatikai tekintetben: megismerjük a működést, a mechanizmusokat és azt is, hogy a munkavégzést milyen háttér infrastruktúra teszi lehetővé. Ezt követően térünk csak át az ügyfél által vázolt igényre, problémára, hiszen így tudjuk biztosítani, hogy maximálisan értjük, érezzük mit szeretne. Az IT szolgáltatások széles tárházát fedjük le, a teljes üzemeltetéstől kezdve a home office feltételeinek megteremtésén át, a felhő alapú szolgáltatások kiépítéséig. Ennek a halmaznak a részét képezi az IT tanácsadás is.

IT tanácsadás

Tanácsadásuk bástyái a rendszeres találkozók, vagyis a kapcsolattartás, mely során folyamatosan tudjuk követni saját munkánk eredményességét, és azt, hogy milyen területeken szükségesek a finomhangolások. Az IT infrastruktúra elemzése lehetőséget nyújt a rendszer állapotának felmérésére, ez alapján tudunk fejlesztési javaslatokat tenni. Lényeges pont és a lehetőségeket nagyban behatárolja a rendelkezésre álló büdzsé, illetve az is, hogy ez miként van allokálva, ennek revíziójával ügyfelünk számára jelentős összegeket tudunk megtakarítani.

Végül, de nem utolsó sorban az IT stratégia kialakításában is támaszkodhat ránk az ügyfél. Ebben az esetben a fő irányok, fejlesztési célok, és erőforrások, kapacitások meghatározásában tudunk segítséget nyújtani.

Több évtizedes tapasztalattal rendelkező, megbízható kollégáink legjobb tudásuk szerint, proaktív módon végzik el feladataikat. Ez az, amiért ügyfeleink szeretnek velünk dolgozni, amit hosszú távon minket választanak.

Kapcsolati űrlap
Segítse elő a gyors kommunikációt, a megfelelő terület kiválaszásával! Köszönjük!

Kapcsolat

Kérem, töltse ki űrlapunkat, hogy kollégánk mielőbb felvehesse Önnel a kapcsolatot elérhetőségeinek egyikén!


A SERCO Informatika számos iparágban rendelkezik évtizedes tapasztalattal és kipróbált megoldásokkal.
Kövessen minket

© SERCO. Minden jog fenntartva. Site by Meraki.

SERCO Informatika
Sütihasználati tájékoztató

A honlappal kapcsolatos felhasználói élmény fokozásának érdekében, az adatkezelési tájékoztatóban foglaltak alapján, honlapunkon sütiket alkalmazunk.