2021. április 27.

A Lenovo és az összehajtható X1 Fold

A Lenovo és az összehajtható X1 Fold

2020 telén egy olyan készüléket dobott piacra a Lenovo, melyhez foghatóval még senki nem találkozott. A keresztségben ThinkPad X1 Fold nevet kapó laptop ugyanis összehajtható-kihajtható képernyővel rendelkezik, ezzel pedig a mobilitás szót új szintre emeli a termékkategóriában is.
 
Nagy tudással született
A Lenovo újszülöttje egészséges paraméterekkel látta meg a napvilágot. Mi másnak mondanánk az Intel Lakefield processzorával ellátott, 8 gigabájt RAM-ot és 1 terabájtig bővíthető tárolókapacitással ellátott, különleges tárgyat? A súlyára sem lehet panasz, hiszen újszülött emberként kimondottan parányinak számítana a maga alig egy kilogrammos súlyával. (Egyébként a család egy minden eddiginél könnyebb kistestvérrel, a ThinkPad X1 Nano-val is bővült időközben.)
 
Ez nem papír, hanem OLED
A 13,3 hüvelyk átmérőjű képernyőt úgy tudjuk félbehajtani, mintha csak egy papírlap lenne – a színek, a kép kiváló minősége azonban elárulja, hogy egy fejlett OLED technológiájú képernyőt tartunk a kezünkben.
 
Mi a koncepció lényege?
Az összehajtható képernyős készülék ötlete nem új, de a Lenovo az első, amely ezt laptopban megvalósítja. Adja magát a kérdés, hogy jó-jó, de mire használható?
Képzeljük el, hogy a levelezésünket olvassuk rajta – ehhez elég a félbehajtott képernyő is. Valaki átküld egy YouTube-linket, ekkor pedig kihajtjuk. Két külön képernyőre van szükségünk két külön ablakhoz egyszerre? Végre lehet utazni, de kompakt méretben szeretnénk szállítani munkaeszközünket? Mind-mind megtehetjük az X1 Fold-dal.
Ez a pici laptop a könyv hatását kelti a maga látványos fekete bőrborításával. Ez a hasonlat nem véletlen, használat közben – különösen félbehajtva – tényleg mintha csak egy átlagos méretű könyvet hurcolnánk magunkkal. A bőr természetesen a karcolásoktól, sérülésektől is jobban megvédi a készüléket, a Lenovo pedig azt ígéri: az X1 Fold a MIL-STD 810H teszten esett át, és eszerint ellenáll a nedvességnek, a pornak, a homoknak, a szélsőséges hőmérsékleteknek és a mechanikai ütéseknek. Ez jó hír, mert ezzel minden eshetőség szerint kiküszöböli az összecsukható telefonok ismert gyengeségét, a rövid tartósságot.
 
Fold = foldable = ki- és összehajtható
A felhasználók általában elégedettek azzal, hogy az összehajtás helyén nem látható gyűrődés. Az élénk 2K OLED 2048 x 1536-os felbontást biztosít, amely 4:3-as képarányban jelenik meg. Ez elsőre szokatlanabb, de valójában nagyon praktikus egy laptop számára, mert tágasabb felület érzését kelti. A színek megjelenítése, így a nézési élmény is kimagasló.
 
Ügyes extrák
A Lenovo néhány okos húzással még vonzóbbá tette a világ első hajtogatható laptopját. Kezdjük azzal, hogy a Pen Settings nevű alkalmazással könnyen feltérképezhető a Lenovo tollának gombjait: a másoláson, beillesztésen át a törlésig, a zene és a hangerő bekapcsolásáig, valamint a különféle alkalmazások elindításáig sok funkcióra megbízhatóan használható.
A Lenovo Mod Switcher segítségével pedig egyszerre két alkalmazást lehet a félbehajtott két képernyőfélen futtatni. A kényelmes gépelésről egy vezeték nélküli billentyűzet gondoskodik (ha esetleg túl kicsinek tartanánk a saját billentyűit).
Ez az egyedülálló, sci-fibe hajló kis gép nem olcsó, de mindazok szívébe becsempészi magát, akik vevők a jövő koncepcióira, és kompakt, de használható, kis helyen elférő laptopot szeretnének.
 
Mondtuk már, hogy a SERCO a Lenovo egyik kiemelt, exkluzív partnere Magyarországon? A részletekért és rendelésért kattintson ide!

Kapcsolati űrlap
Segítse elő a gyors kommunikációt, a megfelelő terület kiválaszásával! Köszönjük!

Kapcsolat

Kérem, töltse ki űrlapunkat, hogy kollégánk mielőbb felvehesse Önnel a kapcsolatot elérhetőségeinek egyikén!


A SERCO Informatika számos iparágban rendelkezik évtizedes tapasztalattal és kipróbált megoldásokkal.
Kövessen minket

© SERCO. Minden jog fenntartva. Site by Meraki.

SERCO Informatika
Sütihasználati tájékoztató

A honlappal kapcsolatos felhasználói élmény fokozásának érdekében, az adatkezelési tájékoztatóban foglaltak alapján, honlapunkon sütiket alkalmazunk.